Prečo produkty Sportactive?
22. marca 2022
Sú športové lekárske prehliadky pre každého?
16. mája 2022
Prečo produkty Sportactive?
22. marca 2022
Sú športové lekárske prehliadky pre každého?
16. mája 2022

SM Systém je cesta k životu bez bolesti

SM systém a cvičenia pre pacientov, popis a vysvetlenie podstaty

Skratka SM systém znamená Stabilizáciu a mobilizáciu chrbtice.

Naša fyzioterapeutka, Bc. Lenka Letkovičová vždy cituje autora metódy SM systém MUDr. Richarda Smíška: „SM Systém je cesta od ordinácie k plnohodnotnému životu bez bolesti.“. Zo svojej praxe vie, že ide o jednu z najúčinnejších metód  na predchádzanie problémom bolestí chrbta.

SM Systém predstavuje komplexnú starostlivosť o pohybový aparát. Pomáha liečiť a regenerovať, no má najmä preventívne účinky.

  • SM je terapeutická metóda, ktorá vychádzajúca z princípu tzv. špirálovitého svalového reťazenia, pričom činnosť jednotlivých svalových skupín ovplyvňuje ostatné svalové skupiny a zároveň má vplyv aj na stav vnútorných orgánov. Pri cvičení sa využíva špeciálne navrhnuté elastické lano, balančná podložka a aktívny pohyb, pričom cvičenec musí zapájať šikmé brušné svaly a naťahovať chrbticu smerom nahor. Takýmto spôsobom sa obnovuje chrbtový korzet, uvoľňujú sa kĺby a regeneruje sa chrbtica. Pomocou SM metódy sa dajú korigovať poruchy medzistavcových platničiek, skoliózy, problémy po operácii chrbtice, zlepšiť funkciu vnútorných orgánov i celkovo spevniť telo.
  • Metóda SM Systém zahŕňa súbor jednoduchých, zato však účinných cvikov. V rámci prevencie stačí cvičiť 10-15 minút denne, v akútnych stavoch aj každé 2-3 hodiny. Dôležitá je pravidelnosť a správne prevedenie cvikov. Autorom metódy SM Systém je český lekár MUDr.Richard Smíšek, ktorý na jej vývoji pracoval vyše 30 rokov. Počas svojej lekárskej praxe dosiahol úspešné klinicky overené výsledky u tisícky pacientov trpiacich skoliózou, herniou platničky, artrózou, kyfózou a inými poruchami pohybového aparátu.
  • Cvičenie je vhodné pre každého bez obmedzenia veku. Cvičiť môžu už aj menšie deti od cca. 5 roku veku, rovnako aj seniori, ľudia so sedavým zamestnaním, nastávajúce mamičky, aktívni športovci.

Pre správne cvičenie odporúčame dohodnúť si konzultáciu a cvičenia s našou fyzioterapeutkou Lenkou a cvičiť pod odborným dohľadom. Lenka navrhne a nastaví individuálny cvičebný plán v súlade s kondíciou, diagnózou pacienta a odporučí aj podporné prostriedky.

Prevezmite zodpovednosť za svoje zdravie do vlastných rúk a objednajte si SM lekcie hneď. Neignorujte varovné signály, ktoré Vám telo vysiela vo forme bolesti.

SM Systém je cesta k životu bez bolesti
Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku. Používaním tejto webovej stránky súhlasíte s našimi Zásadami ochrany údajov.
Čítať viac